MELANIN

Melanin er Mikas Langs debut fra 2019. Digtsamlingen undersøger en ung mands opgør med at tænke og føle som en hvid person i en mørk krop. Værkets fem dele, hvor fortid og nutid, sort og hvid, hele tiden væver sig ind i og ud af hinanden, trækker tråde mellem racisme, ophav, sprog og krop.

Melanin insisterer på en form for kontinuitet fra slaveriet og kolonialismen til i dag, men aftegner konturer af et håb om en verden hinsides den vestlige.

Den udkom i 2019 på Forlaget Sievers. Første udgave er udsolgt fra forlaget.

Anden udgave selvudgives som Sort Syn og udkommer primo marts.

Den kan forudbestilles nu, fx direkte fra OVO press, som står for distribution.

Anmeldelse i Mino Views

Menneskeskoven i Politiken d. 21. maj 2019

Sjældent har jeg læst et værk, der lykkedes med på én gang at være så voldsomt og så venligt. Ordene har en umærkelig kraft, som åbenbart får jeget til at stoppe op og skrive ("jeg har altid lyst til at løbe") – og får mig som læser til at tænke over mit næste skridt. Der er et håb om noget kommende, et håb for barnets fremtid i Melanin. Alt i alt et sitrende vigtigt bidrag til dansk samtidspoesi!

Mette Moestrup

Melanin er en poetisk killjoy af en bog om racismens mange ansigter.

Lone Aburas

Ubehaget strækker sig som en rød tråd gennem Mikas Langs lyriske kampskrift, gennemtrænger sindet og materialiserer sig som en tyngende tilstand i kroppen. Det er det ubehag, der gør Melanin til en vanskelig nydelse.

Nelli Ann-Marie Dahl i Mino Views

Melanin_2udg_forside.jpg